Π. Μαρινάκης: Κάθε εμβολιασμός νέου ανθρώπου είναι κομμάτι νίκης επί της πανδημίας

Π. Μαρινάκης: Κάθε εμβολιασμός νέου ανθρώπου είναι κομμάτι νίκης επί της πανδημίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και στην οποία συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 160 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Κεντρική Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με βάση την ημερήσια διάταξη ήταν:

  • Η καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και η εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα μας
  • Η καμπάνια και πρόταση της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα με τίτλο «Παράγουμε το μέλλον»
  • Ο προγραμματισμός της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
  • Η δέσμη προτάσεων για νέους υγειονομικούς, για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία
  • Οι εθελοντικές δράσεις και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Οργάνωσης
  • Η διαρκής επιμόρφωση στελεχών μέσω της διοργάνωσης Πολιτικών Ακαδημιών
  • Ο απολογισμός του πρώτου τετραμήνου 2021 (Ιανουάριος-Απρίλιος), καθώς και ο προγραμματισμός του επόμενου τριμήνου (Μάϊος-Ιούλιος).

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την όποια ιδιότητά σας επαγγελματική ή πολιτική, αλλά κυρίως με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, συμβάλατε και θα συνεχίσετε να συμβάλλετε στη μάχη του εμβολιασμού. Όχι μόνο με το να κάνετε το αυτονόητο και να εμβολιαστείτε εσείς οι ίδιοι, αλλά και με το να καταφέρετε να πείσετε τον κόσμο, τους νέους, τους φίλους και τις οικογένειές σας να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστήμης, της γνώσης και της αισιοδοξίας. Έναν δρόμο που καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια στη νίκη απέναντι στην πανδημία που πάγωσε τις ζωές μας.

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες που οι δικές μας ηλικίες πήραν τη σειρά τους για τον εμβολιασμό, έχουμε δει κατακόρυφη αύξηση τόσο στον προγραμματισμό των ραντεβού, όσο και στους εμβολιασμούς. Και η ΟΝΝΕΔ, με τη βοήθεια όλων σας και χάρη στην καμπάνια μας για την αναγκαιότητα των εμβολίων, έχει στηρίξει κι εκείνη την εθνική προσπάθεια για την Επιχείρηση “Ελευθερία”. Οι νέοι εμπιστεύονται τους ειδικούς, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη κι εκείνοι με τη σειρά τους ανταποδίδουν στους νέους αυτή τους την εμπιστοσύνη. Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης “Ελλάδα 2.0”, οι νέοι θα μπορέσουν να ανακτήσουν όσα στερήθηκαν τόσα χρόνια.

Η γενιά μας είναι εκείνη η οποία πλήρωσε μια κρίση που δεν δημιούργησε και δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα και σε κανέναν λαϊκιστή, σε κανέναν έμπορο ελπίδας που θέλει στις πλάτες μας να αποκομίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Το πρώτο μας στοίχημα προς την Ελευθερία και την επαναφορά στην κανονικότητα και στην ανάκαμψη είναι ο εμβολιασμός. Κάθε εικόνα νέου ανθρώπου που εμβολιάζεται είναι μια ψηφίδα στην συνολική εικόνα της νίκης. Το εμβόλιο είναι το αντίδοτο, είναι η λύση απέναντι στην πανδημία και σε όσα εκείνη έφερε μαζί της. Γι’ αυτό και η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίνοντας το παράδειγμα και επιζητώντας μια κοινή γραμμή από όλους τους νέους για τη μεγαλύτερη συλλογική προσπάθεια που θα κληθεί η γενιά μας να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς, στο μήνυμα της ενότητας που απευθύναμε προς τις άλλες οργανώσεις νέων, πήραμε στενόμυαλες απαντήσεις που, αντί να προτάσσουν το καλό όλων των πολιτών, αντανακλούσαν τις κομματικές τους γραμμές. Δεν έχουν, προφανώς, καταλάβει ότι η μάχη του εμβολιασμού δεν είναι ενός κόμματος ή μιας Κυβέρνησης, αλλά είναι μια μάχη εθνική που επηρεάζει τις ζωές μας, τις δουλειές, τους δικούς μας ανθρώπους και τις γενιές που θα έρθουν.

Θα μπορούσα να αντιπαραβάλω δεκάδες δράσεις μας που θέτουν ως προτεραιότητα το κοινωνικό σύνολο, αλλά θα επιλέξω να σταθώ στις προτάσεις μας για την αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα σεξουαλικής, έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και υιοθετήθηκαν ήδη από την Κυβέρνηση διά στόματος του Πρωθυπουργού στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Στην εποχή του ελληνικού #metoo, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των θυμάτων και συμβάλουμε στην προσπάθεια να αποδίδεται δικαιοσύνη μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στοχευμένων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Ο ιστορικός του μέλλοντος, καταγράφοντας την εποχή, θα μιλήσει για μια Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που στα δύσκολα στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και για μια αντιπολίτευση που, όχι απλώς ήταν απούσα, αλλά επένδυε στην καταστροφή και την αποτυχία της χώρας.

Θέλω να εκφράσω ένα ειλικρινές ευχαριστώ προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ενεργό ρόλο που έχει δώσει στους νέους ανθρώπους τοποθετώντας τους στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού για την ανάκαμψη της χώρας μας, στο Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για τη διαρκή του υποστήριξη, καθώς και στο Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο για την καθημερινή του συνεισφορά στο έργο της Οργάνωσής μας.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ από όλη την επικράτεια, που στην πιο δύσκολη συγκυρία συνέχισαν να αποδεικνύουν με την καθημερινή δράση και παρουσία τους πως η Οργάνωση αποτελείται από νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στις τοπικές τους κοινωνίες και στην εθνική προσπάθεια. Έχουμε ήδη βρεθεί σε 14 νομούς, ενώ με το που επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, προγραμματίζουμε να συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και να βρισκόμαστε -πάντοτε σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών- κοντά στους νέους ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια και να μιλήσουμε σε όλους τους νέους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όλοι μαζί θα χαράξουμε το δρόμο της ευθύνης. Η γενιά μας δεν είναι εκείνη που θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας, μια γενιά δηλαδή που παπαγαλίζει τα παλιακά του συνθήματα και διαμαρτύρεται στους δρόμους για νομοσχέδια που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί. Η γενιά μας τους άκουσε και τους απέρριψε και τώρα ζητάει σταθερότητα, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιοκρατία και ανάπτυξη. Αυτούς τους νέους θέλουμε να προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε με ρεαλιστικές προτάσεις την επόμενη μέρα για τη χώρα».

Με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας καλωσόρισε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και δήλωσε: «Όλους αυτούς του μήνες καταφέραμε να παραμείνουμε ενεργοί και δραστήριοι-καταφέραμε να κάνουμε πράξη την δέσμευση μας να μιλήσουμε για όλα όσα αφορούν τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας. Αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, που βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας και κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της Νεας Δημοκρατίας  και του Κυριακου Μητσοτακη για να χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της γενιάς μας».

Κατόπιν, το λόγο έλαβαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής και ο Β’ Γραμματέας Κ.Ε. Γιάννης Αναστασόπουλος, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις δράσεις της Οργάνωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής, αφού αναφέρθηκε στις δράσεις της Οργάνωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, μίλησε για τους στόχους της ΟΝΝΕΔ την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, τη μεγάλη δοκιμασία του εμβολίου, αλλά και πώς θα μπορέσει η Οργάνωση να αναδείξει το ρόλο και τις ιστορίες νέων ανθρώπων που ξεχωρίζουν στον τομέα τους και που θα αποτελέσουν έμπνευση για άλλους.

Ο Β’ Γραμματέας της Κ.Ε. Γιάννης Αναστασόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποδείξαμε, ακόμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, πως καμία πανδημία και κανένας εγκλεισμός δεν σταματάει το έργο μας και τη θέλησή μας για συνεισφορά και πραγματικό έργο. Όμως, μπορώ να πω με σιγουριά πως αλλάζουμε σελίδα πια, ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς μας και προχωράμε μπροστά. Πάντοτε με προσοχή, ατομική ευθύνη και καθόλου εφησυχασμό».