Π. Λαφαζάνης: Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Π. Λαφαζάνης: Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες στην κυβέρνηση για το φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών στην κυβέρνηση, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδας ζητά ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με την υπόθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συγκεκριμένα τόνισε τις ενστάσεις της ΛΑΕ από την πρώτη στιγμή «στην πώληση της κερδοφόρας, δυναμικής και στρατηγικής σημασίας Εθνικής Ασφαλιστικής» όπως και το ότι είχε καταγγείλει «ως μέγα σκάνδαλο τόσο τις διαδικασίες πώλησης όσο και ως αναξιόπιστο το εταιρικό σχήμα που επελέγη για την εκποίηση».

«Αυτές τις καταγγελίες τις είχα στην πορεία επαναλάβει πολλές φορές αλλά και πολύ πρόσφατα με δήλωση μου», πρόσθεσε. 

«Οι τελευταίες εξελίξεις με τις διαμάχες εντός του επενδυτικού σχήματος Calamos – Exin, στο οποίο σκανδαλωδώς εκχωρήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική, έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως», σημειώνει. 

Υπογραμμίζει, δε, την άμεση ανάγκη της ματαίωσης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Calamos – Exin και τη άμεση, επίσης, αναζήτηση από τις εισαγγελικές αρχές ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων στην κυβέρνηση έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πώληση – φιάσκο, σε βάρος, επίσης, της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στη συνέχεια επισημαίνει, ότι μετά το φιάσκο σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και επιτακτικό να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία πώληση έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς ασύμφορη τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και γενικότερα για την ακεραιότητα της ασφαλιστικής αγοράς και την ελληνική οικονομία.

Τέλος καταλήγει: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με οποιοδήποτε πρόσχημα ευρωπαϊκό ή πρόσχημα κεφαλαιακής στήριξης της Εθνικής Τράπεζας αλλά η ενίσχυση της Εθνικής Ασφαλιστικής και η αναβάθμιση της με καθοριστικό το ρόλο των εργαζομένων της, για να παίξει όσο το δυνατόν επωφελέστερα τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της».

Φωτογραφία intime news