Π. Καμμένος: «Συμφώνησα με Τσίπρα, κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»

Π. Καμμένος: «Συμφώνησα με Τσίπρα, κανείς βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα έχει έρθει ο Πάνος Καμμένος ώστε κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ να μη μετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος με δήλωσή του στην εφημερίδα Ποντίκι, δείχνοντας την πρόθεσή του να αποτρέψει διαρροές με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών

«Έχουμε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα με το Ποντίκι, γεγονός που ουδείς δύναται να επιβεβαιώσει εκτός του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Στην περίπτωση που έχουν πάντως αναληφθεί αυτές οι δεσμεύσεις, δύσκολα μπορεί να είναι μονομερείς. Παραπέμπουν δέ στις  αναφορές του ίδιου του Π. Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες θα είναι «μαζί με τον Τσίπρα μέχρι τέλους».

Η δήλωση αυτή αποτελεί και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, όπου ήδη ένας εκ των βουλευτών, ο Θ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή θα παραδώσει και την βουλευτική του έδρα.

Ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί, όπως όλα δείχνουν, να διασφαλίσει τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτει και μετά την, κατά δήλωσή του πάντα, αποχώρηση από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ όταν έρθει στη Βουλή, κλείνοντας την πόρτα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας από τις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση των τελευταίων δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι είναι «όλα καλά» στις μεταξύ τους σχέσεις.