Π. Καμμένος: Επίθεση στην Τουρκία, κουβέντα για τα Σκόπια

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, 18:51
-A +A
Π. Καμμένος: Επίθεση στην Τουρκία, κουβέντα για τα Σκόπια

Επιθετική ήταν η ρητορική του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου απέναντι στην Τουρκία, καθώς με δηλώσεις τους από την Κύπρο τόνισε πως «αν η Τουρκία τολμήσει οποιαδήποτε στιγμή να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ξέρει ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική». Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου ωστόσο, όσο πομπώδεις και να ήταν, δεν «χωρούσαν» ούτε κουβέντα για τη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ.

Ο κ. Καμμένος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του, Σάββα Αγγελίδη, για όλο το φάσμα της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. 

Ο υπουργός δήλωσε ότι «ο αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί» και σημείωσε ότι χάρη στην σταθερότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουν ένα πυλώνα σταθερότητας.

Αυτός ο άξονας σταθερότητας συνέχισε ο ΥΕΘΑ, στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εκείνους που σκέφτονται ή μπορεί να σκεφτούν οποιαδήποτε στιγμή την προσπάθεια κατάλυσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας. «Ελλάδα και Κύπρος από κοινού κτίζουμε το αύριο της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο Κύπριος ομόλογος του «ίσως να είναι ο μόνος άνθρωπος, ο μόνος υπουργός», που κάθε εβδομάδα από ανθρώπινο ενδιαφέρον περισσότερο, τον παίρνει τηλέφωνο και ρωτά για τους δύο στρατιωτικούς, που βρίσκονται αιχμάλωτοι, όμηροι στην Τουρκία.

Η συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία, η συνέχιση της αιχμαλωσίας τους και της ομηρίας τους αποτελεί , σύμφωνα με τον υπουργό, «μία τρανή απόδειξη ότι εκείνος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες, που παραβιάζει τους όρους της Δημοκρατίας είναι η Τουρκία». Αυτό ,πρόσθεσε, το αισθάνονται όλες οι σύμμαχες χώρες, βλέποντας την παράνομη κράτηση και του πάστορα Μπράνσον , που και αυτός είναι όμηρος, προκειμένου να ανταλλαγεί με τον Γκιουλέν .

«Εμείς θέλουμε μια Τουρκία, η οποία να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της Ευρώπης, το δρόμο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δρόμο της ειρήνης και αυτό θα είναι προς το καλό όλων των λαών μας», κατέληξε ο Π. Καμμένος. 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός 'Αμυνας, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι Κύπρος και η Ελλάδα «συντάσσονται στον κοινό αγώνα μαζί με τους εταίρους τους ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη των δημοκρατικών κοινωνιών και του σύγχρονου πολιτισμού τους».

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι η Τουρκία, ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Ο Κύπριος υπουργός είπε ότι από τον περασμένο Μάρτιο, που ανέλαβε τα καθήκοντα του, η συνεργασία με τον κ. Καμμένο είναι άριστη και απόλυτα ειλικρινής και σε όλα τα επίπεδα». Επίσης, ανέφερε πως γνωρίζει τις αποφάσεις που έχουν "το στίγμα" του Υπουργού 'Αμυνας της Ελλάδας και «επιβεβαιώνουν έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση στα ζητήματα, που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα