Π. Καμμένος: Διαμεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Π. Καμμένος: Διαμεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Τη διαμεσολάβηση του Κατάρ προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, προανήγγειλε ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από τη χώρα του Κόλπου.

«Γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το Κατάρ με την Τουρκία, ο ίδιος ο υπουργός κατά την τελευταία μας επίσκεψη έδειξε ενδιαφέρον για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών», τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα, ο κ. Dr. Khalid Al - Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.
 
Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι υπουργοί Εθνικής ''Αμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας - τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ