Π. Χρηστίδης: Εμείς προχωρούμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν

Π. Χρηστίδης: Εμείς προχωρούμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν

"Εμείς προχωρούμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

"Ήταν μια προαποφασισμένη επιλογή, που την είχαμε δει να εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και την οποία αφήνουμε πίσω μας, υπό την έννοια ότι φαινόταν από δηλώσεις στελεχών του Ποταμιού ότι υπήρχε μια κρίση ταυτότητας και στρατηγικής" είπε ο κ. Χρηστίδης και εξήγησε:

"Υπήρχαν στελέχη, τα οποία έλεγαν ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν φύγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ο κ. Δανέλλης, και ταυτόχρονα υπήρχαν άλλες περιπτώσεις στελεχών που έλεγαν ότι πρέπει να πάνε με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό παραβίαζε τη θεμελιώδη αρχή του Κινήματος Αλλαγής από την πρώτη ημέρα: μεγάλη αυτόνομη παράταξη με αυτοδύναμη προοπτική".

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις που θέλουν το ΚΙΝ.ΑΛ. να έγινε για να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε πως "αυτό αδικεί ακόμα και αυτούς που το έλεγαν αλλά και πολλά στελέχη του Ποταμιού, τα οποία μένουν στον χώρο και δεν είναι μόνο κάποιοι από τους ευρύτερα ''αναγνωρίσιμους'' αλλά και δεκάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα".

"Νομίζω", πρόσθεσε, "ότι και οι όροι με τους οποίους κάποιος μπήκε στο γήπεδο πριν από κάποιους μήνες ήταν όροι καθαροί και ξάστεροι, με τους οποίους δημιουργήσαμε από τη βάση, από την αρχή το Κίνημα Αλλαγής [...] Και ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Καμίνης και όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία, γνώριζαν ότι υπάρχει μια κοινωνική βάση της παράταξης με συγκεκριμένη πορεία".

Ερωτηθείς εάν οι εξελίξεις στους κόλπους του ΚΙΝ.ΑΛ. θα το επηρεάσουν δημοσκοπικά, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: "Όχι, πιστεύω ότι θα αποκρυσταλλώσει και θα αποσαφηνίσει τον λόγο της παράταξης ακόμα περισσότερο, διότι -δυστυχώς- αυτές οι δηλώσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν δηλώσεις που προκάλεσαν σύγχυση στον κόσμο και, μάλιστα, κάποιες απ'' αυτές έγιναν με ένταση χτυπώντας και το μαλακό υπογάστριο ενός κόσμου που μπήκε στη διαδικασία αυτή με πολύ καλή προαίρεση".

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε πως "έχουμε την επιβεβαίωση ότι έχουμε μια κυβέρνηση υπό προθεσμία και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δει τι θα κάνει με τον συνεταίρό του διότι έτσι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μια περίοδο κανονικότητας".

Ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ "έχει προβλήματα", ενώ ερωτηθείς για κάποια ακραία συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις, απάντησε: "Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την ευαισθησία των πολιτών που κατεβαίνουν για να διαδηλώσουν ειρηνικά και με τρόπο που είναι κατοχυρωμένος στο Σύνταγμα, αυτό φυσικά δεν μπορεί να συσχετίζεται και να ταυτίζεται με τους ακροδεξιούς, με τους φασίστες, με τους λίγους περιθωριακούς είναι πολύ διαφορετική η πηγαία αγωνία και η έκφρασή της και πολύ διαφορετικός ο εκφασισμός και το πώς καλλιεργείς την επώαση του φιδιού".

Υπογράμμισε δε ότι "τέτοιου είδους συνθήματα είτε αφορούν τον κ. Κοτζιά είτε αφορούν οποιοδήποτε άλλο υπουργό της κυβέρνησης θα μας βρίσκουν απέναντι, δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που δεν είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να εξελίσσεται και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι υπήρχαν σειρά στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που κάλυπταν πολιτικά τις αντιδράσεις βίας απέναντι σε δεκάδες πολιτικούς και εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων".