Π. Αρκουμανέας: Σαρωτικοί έλεγχοι από μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλη τη Θεσσαλία

Π. Αρκουμανέας: Σαρωτικοί έλεγχοι από μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλη τη Θεσσαλία

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεννοήση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν να πραγματοποιούν και σήμερα δειγματοληπτικούς ελέγχους τόσο στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωσε σήμερα από την Λάρισα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προαναγγέλοντας ότι οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν για τους επόμενους 3 έως 6 μήνες.

Σχετικά με την δειγματοληψία στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, στην Λάρισα ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι ήδη από χθες έχουν διενεργηθεί 1.200 εξετάσεις, ενώ διευκρίνισε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην κοινότητα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα»

Νωρίτερα ο κ. Αρκουμανέας είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Συνεχίζουμε τις εξετάσεις. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια κάνουμε ο, τι χρειάζεται για την προστασία της δημόσιας Υγείας» υπογραμμίζοντας ότι σήμερα 21 Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στη Θεσσαλία και θα πάνε σε διάφορες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την 5η ΥΠΕ, ώστε να γίνουν εξετάσεις στις ευπαθείς ομάδες και στην τοπική κοινωνία.

«Με τον περιφερειάρχη καταγράψαμε όλες τις δομές Πρόνοιας όπου θα γίνονται οι έλεγχοι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κινητές Μονάδες θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες όπου θα προχωρήσουν σε ελέγχους και στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε συγκεκριμένες δομές για να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.