Π. Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Από Μάιο σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Π. Αρκουμανέας (ΕΟΔΥ): Από Μάιο σταδιακή χαλάρωση των μέτρων

Από τα μέσα Μαΐου θα είναι σε θέση η κυβέρνηση και οι ειδικοί να εξετάσουν σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

«Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. Ήδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι' αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και «σπάει» καθημερινά αλυσίδες μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ από τον Μάιο, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα ενώ θα γίνονται τεστ, κυρίως αντισωμάτων, στον πληθυσμό.