Π. Αρκουμανέας: Αν δούμε ανησυχητικά δεδομένα, θα επέμβουμε άμεσα

Π. Αρκουμανέας: Αν δούμε ανησυχητικά δεδομένα, θα επέμβουμε άμεσα

Την ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα και η διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη χώρα τόνισε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως οι αρχές θα δράσουν άμεσα σε περίπτωση ανησυχητικών ενδείξεων τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, o κ. Αρκουμανέας σημείωσε αρχικά ότι τα αυξημένα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες, εξηγώντας, ωστόσο, ότι «αναμέναμε μια αυξητική τάση, με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η αύξηση της κινητικότητας βοηθάει τη διασπορά του κορονοϊού».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «καθημερινά ζυγίζουμε τα δεδομένα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Αν δούμε ανησυχητικά στοιχεία τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε μέτρα.[…] Επειδή όμως χθες, όπως είδαμε, υπήρξε μια αύξηση και ειδικά στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη οπότε θα συζητηθούν και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη».