Π. Αρκουμανέας: Αισιοδοξία για άνοιγμα Τουρισμού και πορεία της πανδημίας

Π. Αρκουμανέας: Αισιοδοξία για άνοιγμα Τουρισμού και πορεία της πανδημίας

Με στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος από χθες έχει επαφές στην Κρήτη συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρο Βασιλικό.

Ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο νησί έχουν βοηθήσει σημαντικά στο έργο που επιτελείται, εξήρε τον ρόλο και το επίπεδο συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εξήγησε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες αντανακλά στην αισιοδοξία που υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να είναι συνεπείς με τα μέτρα που πρέπει να τηρούν. Παράλληλα, κάλεσε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε τη δυνατότητα εμβολιασμού όλων των ηλικιακών ομάδων. Ήδη, όμως, οι ηλικίες από 30 ετών και άνω εμβολιάζονται και αυτό έχει σημασία. Πρέπει να κλείσουμε το ραντεβού μας και να κάνουμε τον εμβολιασμό μας. Αυτό είναι το βασικότερο "όπλο" που διαθέτουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και σημείωσε ότι καθημερινά γίνονται περίπου 110.000 εμβολιασμοί στη χώρα.

Αναφερόμενος στο «άνοιγμα» του τουρισμού από αύριο, σημείωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Φέτος τα "όπλα" που έχουμε στα χέρια μας -ο εμβολιασμός και διάθεση μεγαλύτερου αριθμού τεστ- μας θωρακίζουν δυναμικά. Οι επισκέπτες που θα αρχίσουν να έρχονται, θα έχουν ή εμβολιαστεί ή θα έχουν κάνει τεστ 72 ώρες πριν. "Ανοίγουμε" τον τουρισμό με ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων».

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας επεσήμανε ότι έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις «να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος», προσθέτοντας πως υπάρχει αισιοδοξία, καθώς φέτος «με πολύ περισσότερα εργαλεία θα μπορέσουμε να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

«Αν καταφέρουμε τις επόμενες εβδομάδες να συνεχίσουμε την καλυτέρευση της εικόνας της πανδημίας στη χώρα, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε θετικές εκπλήξεις ως προς την πορεία της σεζόν φέτος», υπογράμμισε ο κ. Βασιλικός.

Έτοιμοι να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται δήλωσαν τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εκκινήσει και να πάει καλά ο τουρισμός στο νησί, καθώς αποτελεί ζητούμενο ζωτικής σημασίας.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Αρκουμανέα και και του κ. Βασιλικού με φορείς του τουρισμού σε Ηράκλειο και Λασίθι.