Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:10

-A +A

Π. Αλτμάιερ: Καμία γερμανική επιχείρηση δεν θα χρεοκοπήσει λόγω κορονοϊού

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, 17:10
Π. Αλτμάιερ: Καμία γερμανική επιχείρηση δεν θα χρεοκοπήσει λόγω κορονοϊού
-A +A

«Καμία επιχείρηση δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει εξαιτίας του κορονοϊού», διαβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, καθώς, όπως ανέφερε, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να διαθέσει «αρκετά δισεκατομμύρια» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της επιδημίας του κοροναϊού Covid-19.

Ο κ. Αλτμάιερ, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τους ομολόγους του από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, αναγνώρισε ότι η οικονομία τους έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την επιδημία και εγγυήθηκε ότι το Βερολίνο θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα, εάν η γερμανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση κατά το α' τρίμηνο του 2020 εξαιτίας του κορονοϊού, ο κ. Αλτμάιερ παραδέχθηκε ότι η οικονομική κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη» και εξέφρασε την ελπίδα η Γερμανία να καταφέρει να αποφύγει τελικά περιορισμούς στα ταξίδια και στην κοινωνική ζωή, ανάλογους με αυτούς που επέβαλε η Ιταλία. Ήδη πάντως ο γερμανικός τουρισμός αντιμετωπίζει χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να διαπιστωθούν τα πρώτα προβλήματα στην προμήθεια υλικών για την βιομηχανία.

Νωρίτερα, μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση, ο κ. Αλτμάιερ είχε τονίσει ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού, καθώς, όπως επισήμανε, όσο πιο αργά μεταδίδεται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφευχθεί η ύφεση κατά το β' εξάμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι κατά το αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η χαλάρωση των κανονισμών που διέπουν την εργασία μερικής απασχόλησης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας και να αποφύγουν τυχόν απολύσεις προσωπικού. Θα ληφθούν επίσης μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων οι οποίοι θα υποχρεωθούν να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα