ΓΔ: 904,27 -2,81 (-0,31 %)

Τζίρος: 42,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 904,27 -2,81 (-0,31 %)

Τζίρος: 42,68 εκατ. €   RT

Oxford Economics: Σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Oxford Economics: Σημαντική επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Σε αρνητικό έδαφος υποχώρησε εκ νέου ο δείκτης Sentix για τις χρηματαγορές το μήνα Φεβρουάριο, καθώς η παράταση των lockdown, η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού και η αργή πρόοδος της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού, επηρέασε αρνητικά την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο πρώτος δείκτης που δημοσιεύεται για το μήνα Φεβρουάριο σημείωσε πτώση κατά 1,5 μονάδες για να διαμορφωθεί ξανά σε αρνητικό έδαφος στις -0,2 μονάδες. Πτώση καταγράφηκε τόσο στην αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης όσο και στις προσδοκίες των επενδυτών.

Οι αγορές είναι λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τη στρατηγική εμβολιασμού που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που οφείλεται στην αργή διαδικασία και αντικατοπτρίζει τόσο τα λάθη που έγιναν στις παραγγελίες όσο και τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του εμβολίου σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει η Oxford Economics, το βραχυπρόθεσμο outlook συνεχίζει να είναι γεμάτο προκλήσεις καθώς τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να επεκταθούν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα.