Ούτε ο πάγος, ούτε το χιόνι μπορούν να σταματήσουν το MINI

Ούτε ο πάγος, ούτε το χιόνι μπορούν να σταματήσουν το MINI

Χειμερινά ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής ΜΙΝΙ – το MINI John Cooper Works GP - και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου υποστηρίζουν την απόλυτη σπορ διασκεδαστική οδήγηση όλες τις εποχές του χρόνου.

Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 km/h. Το MINI John Cooper Works GP (συνδυασμένη κατανάλωση): 7,3 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 g/km) είναι το ταχύτερο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας με έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο. Κάτι το οποίο ασφαλώς ισχύει και για το χειμώνα, αφού η MINI προσφέρει χειμερινά ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό τον υπεραθλητή. Τα ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκαν από τον κατασκευαστή ελαστικών Hankook για την κρύα εποχή του χρόνου, επιτρέπουν στους οδηγούς να απολαμβάνουν την εξαιρετική ισχύ και την αγωνιστική αίσθηση του MINI John Cooper Works GP ακόμα και στο χιόνι.

Όπως τα θερινά ελαστικά της κατηγορίας Ultra Ultra High Performance που είναι προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά του MINI John Cooper Works GP, η Hankook προσφέρει ανάλογα ελαστικά και για την χειμερινή περίοδο ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης. Ελαστικά Winter i*cept evo 2, σε διάσταση: 195/45 R18 87H XL διατίθενται για το μοντέλο υψηλών επιδόσεων και τοποθετούνται σε αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου John Cooper Works 18-ιντσών. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός διασφαλίζει τη διάσημη ευελιξία ΜΙΝΙ και ακρίβεια χειρισμού σε απαιτητικές χειμερινές οδικές συνθήκες. Ειδικότερα, ένα ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με ειδικά σχεδιασμένες σχισμές και αυλακώσεις βελτιστοποιεί τόσο την ελκτική πρόσφυση όσο και το φρενάρισμα σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι.

Με την αυξημένη πρόσφυση των χειμερινών ελαστικών, το MINI John Cooper Works GP, που κατασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό μόλις 3.000 αντιτύπων, είναι τέλεια εξοπλισμένο για αποδράσεις στα χιόνια. Ούτε το πακτωμένο χιόνι, ούτε οι παγωμένες ευθείες, ούτε το λιωμένο χιόνι στο δρόμο είναι ικανά να σταματήσουν την ακαταμάχητη ‘ορμή’ αυτού του υπεραθλητή. Τα χειμερινά ελαστικά που σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία για το μοντέλο συμπληρώνουν άριστα την τεχνολογία της ανάρτησης, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις υψηλές επιδόσεις του κινητήρα χάρη στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works και τα ρυθμισμένα με ακρίβεια συστήματα ελέγχου ανάρτησης. Η ελκτική πρόσφυση κατά την εκκίνηση έχει βελτιστοποιηθεί, όπως και η ευστάθεια στις γρήγορες στροφές.

Το MINI John Cooper Works GP προάγει την εμπειρία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων σε εντελώς νέα επίπεδα. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm. Αυτή η συμπυκνωμένη ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, που φοράνε τα ειδικά χειμερινά ελαστικά UHP, μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, το οποίο μετατρέπει την κινητήρια ισχύ σε συναρπαστικές επιδόσεις χωρίς απώλειες χάρη σε ένα ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό.

Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό συνεργάζεται με το δυναμικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και λειτουργεί ως συμπλέκτης μείωσης της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ του εμπρός αριστερού και δεξιού τροχού. Σε υψηλές απαιτήσεις φορτίου, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ποσοστό εμπλοκής έως 31%. Το μπλοκέ διαφορικό αντισταθμίζει επίσης την όποια απώλεια ελκτικής πρόσφυσης, στην περίπτωση των διαφορετικών συντελεστών τριβής. Για το σκοπό αυτό, κατανέμει υψηλότερη αναλογία ροπής στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση, αποτρέποντας έγκαιρα την όποια τάση υποστροφής ή υπερστροφής.

Εξάλλου, τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά πρόσφυσης των χειμερινών ελαστικών αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του σπορ συστήματος φρένων του MINI John Cooper Works GP. Αυτό αποτελείται από δισκόφρενα με 4-πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες στους πίσω τροχούς.

Το MINI John Cooper Works GP δεν είναι μόνο μία σπάνια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με αγωνιστικά γονίδια. Η αεροτομή οροφής με διπλή πτέρυγα και τα ένθετα των θόλων των τροχών με ματ φινίρισμα CFRP και ατομική αρίθμηση, το καθιστούν ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο. Χάρη στα νέα χειμερινά ελαστικά, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για τον πιο extreme αθλητή στη γκάμα μοντέλων MINI να περνά τον χειμώνα κλεισμένος σε ένα γκαράζ.