7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ουρ. φον ντερ Λάιεν: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ταχύπλοο» και η ΕΕ «τάνκερ»

Ουρ. φον ντερ Λάιεν: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ταχύπλοο» και η ΕΕ «τάνκερ»

Υπερασπιζόμενη τις ταχύτητες με τις οποίες εγκρίνει και διανέμει το μπλοκ τα εμβόλια, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο «ταχύπλοο» και την Ευρωπαϊκή Ένωση «τάνκερ», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα.

«Στην Ευρώπη στοχεύουμε το 70% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί έως το τέλος του καλοκαιριού», υποστήριξε εκ νέου, τονίζοντας ωστόσο, ότι η Κομισιόν πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω εμπόδια, προβλήματα στην παραγωγή ή ακόμη και ελλείψεις σε συστατικά εμβολίων.

Προσέθεσε ότι η ΕΕ θα έπρεπε να είχε σκεφτεί καλύτερα τη μαζική παραγωγή εμβολίων και τις προκλήσεις που περιλαμβάνει το εγχείρημα. «Θα έπρεπε να έχουμε προειδοποιήσει και να έχουμε εξηγήσει ότι στην αρχή η διαδικασία δε θα είναι ομαλή, ότι θα έχει τα πάνω και τα κάτω της» είπε.

Η φον ντερ Λάιεν δέχεται αρκετές επικρίσεις τόσο από τα ΜΜΕ- ιδιαίτερα στη Γερμανία- όσο και από πολιτικούς για τη στρατηγική της Κομισιόν στο ζήτημα των εμβολίων. 

Αναφορά στις επικρίσεις κάνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο σημερινό κοινό άρθρο της με τον Μαργαρίτη Σχοινά, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η Ευρώπη «δεν συμμετέχει σε κούρσα ταχύτητας, αλλά σε κούρσα ασφαλείας».