8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Σκοτώθηκε Ρώσος διοικητής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ουκρανία: Σκοτώθηκε Ρώσος διοικητής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Το θάνατο του διοικητής της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας, συνταγματάρχη Αλεκσέι Σαρόφ, που φέρεται να σκοτώθηκε στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. Πρόκειται για τον 15ος Ρώσος διοικητής που χάνει τη ζωή του στη μάχη καθώς οι δυνάμεις του Προέδρου Πούτιν υπέστησαν τη χειρότερη απώλεια στρατιωτικού προσωπικού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφεραν πηγές του ουκρανικού στρατού.

Όπως αναφέρει το NewsWeek ο θάνατός του έγινε γνωστός μέσω του Telegram από τον στρατιωτικό διοικητή της Οδησσού Σεργκέι Μπράτσουκ και εν συνεχεία μεταδόθηκε και από ουκρανικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Unikform. Ο θάνατός του λέγεται ότι επιβεβαιώθηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από αξιωματούχους της χώρας.

Σύμφωνα με το Skynews ο συνταγματάρχης πέθανε πολεμώντας ουκρανούς στρατιώτες που αντιστέκονται στη ρωσική κατοχή στην πολιορκημένη παράκτια πόλη της Μαριούπολης. Ο Σαρόφ ήταν διοικητής ενός επίλεκτου κλάδου των Ρώσων Πεζοναυτών που σταθμεύει στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Είναι ο πέμπτος συνταγματάρχης που σκοτώνεται στη σύγκρουση εκτός των πέντε στρατηγών που έχασαν τη ζωή τους καθώς και με πολλούς άλλους υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που έχουν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων λοχαγών και ταγματάρχων.