8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Κίεβο

Ουκρανία: Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Κίεβο

Μια Ρωσίδα δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα σε βομβαρδισμό στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος για τον οποίο εργαζόταν.

Η Οξάνα Μπαουλίνα σκοτώθηκε από πύραυλο ενώ βιντεσκοπούσε τις ζημιές που προκάλεσε ένα προηγούμενο πλήγμα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ποντίλ, στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του The Insider. Άλλος ένας πολίτης σκοτώθηκε και δύο πρόσωπα, που συνόδευαν τη δημοσιογράφο, τραυματίστηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Ουκρανικό μέσο NEXTA: «Μια γυναίκα πέθανε κάτω από πυρά στο Κίεβο ενώ εκτελούσε μια δημοσιογραφική εργασία. Κινηματογραφούσε την καταστροφή αφότου τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την περιοχή Ποντίλ της ουκρανικής πρωτεύουσας και χτυπήθηκε από νέα ρουκέτα»

Πριν να ενταχθεί στο δυναμικό του The Insider η Μπαουλίνα εργαζόταν για ένα ίδρυμα καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα της. Το ίδρυμα αυτό χαρακτηρίστηκε «εξτρεμιστική οργάνωση» από τις ρωσικές αρχές και η δημοσιογράφος αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία. Συνέχισε να ασχολείται με το θέμα της διαφθοράς στον νέο εργοδότη της. Είχε πάει στην Ουκρανία ως ανταποκρίτρια και κάλυψε πολλά θέματα στο Κίεβο και το Λβιβ.

«Εξακολουθούμε να καλύπτουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου, όπως και τους τυφλούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες ζώνες που οδηγούν στον θάνατο αμάχους και δημοσιογράφους», πρόσθεσε ο ιστότοπος

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο εικονολήπτης του Fox News, Pierre Zakrzewski και ο Ουκρανός δημοσιογράφος Benjamin Hall σκοτώθηκαν επίσης από «βομβαρδισμούς πυροβολικού από ρωσικά στρατεύματα» κοντά στο Κίεβο.