Ουκρανία: Προχωρά η ανακατάληψη εδαφών στην περιοχή του Χαρκόβου

Ουκρανία: Προχωρά η ανακατάληψη εδαφών στην περιοχή του Χαρκόβου

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν έναν ακόμη οικισμό στην περιοχή του Χάρκοβο, καθώς τα στρατεύματα συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις τους στην περιοχή. Ανέφεραν επίσης πως διεξάγονται σφοδρές μάχες στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να καταστρέψουν την ουκρανική άμυνα.

Στο Χάρκοβο, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN, δήλωσε την Τετάρτη ότι «ως αποτέλεσμα της επίθεσης των στρατευμάτων μας, ο οικισμός Ντεμεντίβκα απελευθερώθηκε».

Ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα βόρεια του Χάρκοβο.

Το γενικό επιτελείο είπε ότι οι μάχες συνεχίστηκαν σε άλλα μέρη της περιοχής και οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούσαν γύρω από το χωριό Τέρνοβα, κοντά στα σύνορα βορειοανατολικά του Χάρκοβο.

Οι Ρώσοι φαίνεται να προσπαθούν να εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς τις κοντινές γραμμές ανεφοδιασμού τους εντός της Ουκρανίας.

Κατά τ' άλλα, η ουκρανική Εθνική Φρουρά ανέφερε ότι στην περιοχή του Λουχάνσκ, η Ταξιαρχία Ταχείας Αντίδρασής της είχε καταστρέψει γέφυρες για να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τις πόλεις Σεβεροντόνετσκ και Λυσιχάνσκ.

Στην ίδια περιοχή, το γενικό επιτελείο ανέφερε αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών πόλεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής, καθώς και περιοχών γύρω από το Μπαχμούτ, βασικό κόμβο για τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν επίσης να συγκρατούν τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να προχωρήσουν νότια στην περιοχή του Ντόνετσκ, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, προκαλώντας απώλειες στους Ρώσους γύρω από το Ντοβχένκε, βορειοδυτικά της στρατηγικής σημασίας πόλης του Σλοβιάνσκ.