Ουκρανία: Με την επίσκεψη στην Κριμαία ο Λουκασένκο «καίει» τις γέφυρες

Ουκρανία: Με την επίσκεψη στην Κριμαία ο Λουκασένκο «καίει» τις γέφυρες

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοινώνοντας ότι θα επισκεφθεί την Κριμαία «έκαψε τις γέφυρες» στις σχέσεις του με το Κίεβο, κάνοντας τη Λευκορωσία χώρα εχθρική για την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα σε συνέντευξή του στη λετονική ηλεκτρονική έκδοση Sargs.lv, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην ιστοσελίδα της ουκρανικής πρεσβείας στη Λετονία.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις αυτές του Λευκορώσου προέδρου, τον οποίο αποκαλεί δικτάτορα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δηλώνει στη συνέντευξή του:

«Εχθρική χώρα»

 

«Ο Λευκορώσος δικτάτορας Αλεξάντρ Λουκασένκο πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα επισκεφθεί την κατεχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας. Είναι μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια μπροστά στη μεγάλη εικόνα. Τι επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο; Με τις δηλώσεις του αυτές ο Λουκασένκο, στην ουσία έκαψε όλες τις γέφυρες στις σχέσεις με την Ουκρανία, κάνοντας τη Λευκορωσία χώρα εχθρική για την Ουκρανία».

Ο Κουλέμπα δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν βλέπει ενδείξεις ότι ο στρατός της Λευκορωσίας ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ουκρανία. «Προς το παρόν δεν βλέπουμε τον λευκορωσικό στρατό να ετοιμάζεται για επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας ή ότι η λευκορωσική ηγεσία ενδέχεται να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να οργανώσει εισβολή», δήλωσε ο Κουλέμπα προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «εξετάζει παρόμοιο σενάριο σε πολύ σοβαρό επίπεδο», ενώ στο Κίεβο «δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».