Ουκρανία: Κατηγορίες εις βάρος Ρώσων για τη δολοφονία μιας δημάρχου και της οικογένειας της

Ουκρανία: Κατηγορίες εις βάρος Ρώσων για τη δολοφονία μιας δημάρχου και της οικογένειας της

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απήγγειλε κατηγορίες σε μέλη του ρωσικού στρατού και μια ρωσική ομάδα μισθοφόρων ως υπόπτους για τη δολοφονία μιας Ουκρανής δημάρχου και δύο μελών της οικογένειάς της.

Η Όλγα Σουχένκο, δήμαρχος του χωριού Μοτίζιν, βρέθηκε δολοφονημένη μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με το CNN.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είπε ότι εντόπισε και απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε Ρώσους στρατιωτικούς και τρία μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner Group.

Η περιφερειακή εισαγγελία τους είχε κατηγορήσει ερήμην για παράβαση των νόμων του πολέμου σε συνδυασμό με φόνο εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι ύποπτοι απήγαγαν τη δήμαρχο, τον σύζυγο και τον γιο της σε μια προσωρινή βάση, όπου τους βασάνισαν σε μια προσπάθεια να λάβουν πληροφορίες για τα ουκρανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις εδαφικής άμυνας και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν.

Τα πτώματα της δημάρχου και των μελών της οικογένειάς της βρέθηκαν εν μέρει θαμμένα σε έναν ρηχό τάφο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας, οι ύποπτοι φέρεται να λήστεψαν πολίτες, τους βασάνισαν και τους σκότωσαν και έκαψαν τα σπίτια τους. Η δήλωση ανέφερε ότι προκαταρκτικές έρευνες διενεργήθηκαν από το ανακριτικό τμήμα της κύριας διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου. δεν κατονόμασε τους υπόπτους.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου από ρωσικά στρατεύματα ως ψεύτικες, παρά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.