Ουκρανία: Για «απόλυτες καταστροφές» στο Λισιτσάνσκ κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

Ουκρανία: Για «απόλυτες καταστροφές» στο Λισιτσάνσκ κάνουν λόγο οι Ουκρανοί

Ο ρωσικός στρατός προκαλεί «απόλυτες καταστροφές» στην Λισιτσάνσκ, τη γειτονική πόλη του Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σέργκιι Χαϊντάι.

Διεξάγονται "μάχες στην βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντονέτσκ και (προκαλούνται) απόλυτες καταστροφές στην Λισιτσάνσκ", σημείωσε ο Χαϊντάι σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία υπογραμμίζει ότι "το τελευταίο 24ωρο ήταν δύσκολο" για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "συνεχίζονται τα πλήγματα στις (τρεις) ήδη κατεστραμμένες γέφυρες που συνδέουν την Σεβεροντονέτσκ με την Λισιτσάνσκ", αποκόπτοντας κι άλλο την πρώτη, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, από τα υπόλοιπα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

"Οι Ρώσοι θέλουν να κατακτήσουν τελείως την περιφέρεια του Λουχάνσκ", την οποία ήδη ελέγχουν σχεδόν τελείως, "πριν από την (Κυριακή) 26 Ιουνίου", σημείωσε.

"Αλλά δεν θα τα καταφέρουν σε πέντε μέρες", έκρινε.

Ο Σέργκιι Χαϊντάι αναφέρθηκε επίσης στη νύχτα που πέρασε, λέγοντας ότι ήταν σαν την "ηρεμία πριν από την καταιγίδα", εν αναμονή νέων πληγμάτων του ρωσικού πυροβολικού μέσα στην ημέρα.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε τέλος ότι "ένα πτώμα και ένας τραυματίας" βρέθηκαν σήμερα το πρωί, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.