Ουκρανία: Εννιά νεκροί και 19 τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Εννιά νεκροί και 19 τραυματίες από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μωρό 5 μηνών, σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο την Πέμπτη εν μέσω «πυκνών βομβαρδισμών» σε κατοικημένες περιοχές κοντά στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον Όλεχ Σινιεχούμποφ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Χάρκοβο.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν «μια οικογένεια που απλώς περπατούσε στο δρόμο - ένας άνδρας κρατούσε στα χέρια του το πέντε μηνών μωρό του, το οποίο πέθανε κρατώντας. Η μητέρα αυτού του μωρού είναι βαριά τραυματισμένη και τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο», είπε ο Σινιεχούμποφ.

Περιέγραψε επίσης τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και είπε ότι η στόχευση κατοικημένων περιοχών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έγινε μόνο και μόνο για να «τρομοκρατήσει» τον κόσμο.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο βομβαρδισμός διεξήχθη από τα βόρεια της περιφέρειας, όπου τα στρατεύματά μας κρατούν τις θέσεις τους και ωθώντας αργά τον εχθρό μακριά στα σύνορα. Αυτή ήταν μια αποκλειστικά κατοικημένη περιοχή, οπότε ο στόχος αυτού του βομβαρδισμού δεν θα μπορούσε παρά να είναι η τρομοκράτηση των κατοίκων της περιοχής», είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήταν οι συνοικίες Σεβτσενκίβσκι και Κίβσκι του Χάρκοβο που «βομβαρδίστηκαν πυκνά». Πρόσθεσε ότι εκτός από τους νεκρούς, τραυματίστηκαν 19 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 9χρονο παιδί.

«Από τώρα οι ένοπλες δυνάμεις μας κρατούν σταθερά τις θέσεις τους και δεν υπάρχει κανένα θέμα περί πιθανής κατάληψης της πόλης Χάρκοβο», είπε.