Ουκρανία: Βίντεο καταγράφει τη δολοφονία δυο άοπλων αμάχων από Ρώσους στρατιώτες

Ουκρανία: Βίντεο καταγράφει τη δολοφονία δυο άοπλων αμάχων από Ρώσους στρατιώτες

Τη δολοφονία δυο άοπλων άμαχων Ουκρανών από βαριά οπλισμένους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι αφού τους πυροβόλησαν άρχισαν να λεηλατούν την έδρα της επιχείρησης στην οποία βρίσκονταν, στα περίχωρα του Κιέβου, κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που φέρνει τη δημοσιότητα το BBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με τα καταγεγραμμένα πλάνα να βρίσκονται υπό διερεύνηση από τους εισαγγελείς της Ουκρανίας, στο πλαίσιο εντοπισμού εγκλημάτων πολέμου, οι δράστες φαίνονται να πυροβολούν έναν εργοδότη και τον εργαζόμενό του στην πλάτη. Εν συνεχεία εμφανίζονται να πυροβολούν μέσα στα δωμάτια, να κλέβουν ποδήλατα, ακόμη και ένα σκούτερ, και να τριγυρίζουν στο γραφείο του διευθυντή πίνοντας ουίσκι.

Οι Ρώσοι φτάνουν με ένα κλεμμένο φορτηγό με το σύμβολο V που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις και τις λέξεις Tank Spetsnaz με μαύρη μπογιά. Φορούν ρωσική στρατιωτική στολή και πλησιάζουν με τα όπλα ψηλά, με τα δάχτυλα στη σκανδάλη. Ο ένας Ουκρανός περπατά προς τους στρατιώτες με τα χέρια ψηλά για να δείξει ότι είναι άοπλος και δεν απειλεί.

Οι Ρώσοι αρχικά μιλάνε με αυτόν και το εργοδότη του μέσα από τον φράχτη. Δεν υπάρχει ήχος στο βίντεο, αλλά οι άνδρες φαίνονται ήρεμοι, καπνίζουν ακόμη και ακολούθως οι Ουκρανοί απομακρύνονται και οι στρατιώτες αρχίζουν να φεύγουν.

Ξαφνικά γυρίζουν πίσω, σκύβουν και πυροβολούν τους δύο άνδρες πολλές φορές στην πλάτη τους. Ο ένας σκοτώνεται αμέσως, αλλά με κάποιο τρόπο ο δεύτερος καταφέρνει να σηκωθεί στα πόδια του. Δένει ακόμη και τη ζώνη του γύρω από το μηρό του για να επιβραδύνει την αιμορραγία και μετά σκοντάφτει στην καμπίνα του όπου αρχίζει να καλεί σε βοήθεια.