Ουκρανία: Ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών από την έναρξη του πολέμου

Ουκρανία: Ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών από την έναρξη του πολέμου

Το Κίεβο έκανε λόγο για τις χειρότερες στρατιωτικές του απώλειες από την αρχή του πολέμου, λέγοντας ότι 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν έναν στρατώνα που στεγάζει στρατεύματα σε μια βάση εκπαίδευσης στο βορρά.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Reuters, τονίζει ότι πολλοί σκοτώθηκαν σε ένα μόνο χτύπημα αποδεικνύοντας την ικανότητα της Ρωσίας να επιφέρει τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία, ακόμη και μακριά από το μέτωπο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε τον τραγικό απολογισμό κατά τη διάρκεια ομιλίας του τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης με ηγέτες επιχειρήσεων στο Νταβός της Ελβετίας.

Η Ουκρανία είχε δηλώσει προηγουμένως τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση της 17ης Μαΐου, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες. Ο απολογισμός ήταν υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των νεκρών σε παρόμοια επίθεση σε μια ουκρανική βάση εκπαίδευσης στο Γιαραβίβ τον Μάρτιο.

Στις τελευταίες μάχες στο μέτωπο της μάχης, η Ουκρανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι απέτρεψε μια ρωσική επίθεση στο Σεβεροντόνετσκ, μια ανατολική πόλη που έχει γίνει ο κύριος στόχος της επίθεσης της Μόσχας από τότε που κατέλαβε τελικά τη Μαριούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στο Σεβεροντόνετσκ, αλλά δεν τα κατάφεραν και υποχώρησαν, ανέφερε το γραφείο του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε αυτό που ορισμένοι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές περιγράφουν ως μια νέα φάση: μια μεγάλη ρωσική επίθεση για την κατάληψη του Ντονμπάς, προτού η Μόσχα στραφεί προς την υπεράσπιση και την επιβολή της κυριαρχίας της σε εδάφη που ελέγχει.