Ουκρανία: Ανακαλύφθηκαν 200 πτώματα σε ερείπια κτιρίου στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ανακαλύφθηκαν 200 πτώματα σε ερείπια κτιρίου στη Μαριούπολη

Ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε στο Telegram την Τρίτη ότι περίπου 200 πτώματα βρέθηκαν κατά την αποξήλωση των ερειπίων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά σε ένα βενζινάδικο στα προάστια.

Τα πτώματα βρέθηκαν σε ένα υπόγειο κάτω από το κατεστραμμένο κτίριο σε προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης, πρόσθεσε σύμφωνα με το CNN.

«Λόγω της άρνησης των ντόπιων να περισυλλέξουν και να συσκευάσουν τα πτώματα των νεκρών, το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης εγκατέλειψε το σημείο», δήλωσε ο Αντριουσένκο.

«Τα σώματα των νεκρών παρέμειναν στη θέση τους. Η δυσοσμία μπορεί να μυριστεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του τετάρτου λόγω των συντριμμιών» πρόσθεσε.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πόλης έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια τριών μηνών πολέμου - αριθμός που πάντως δεν έχει επαληθευτεί - και πολλοί από τους νεκρούς θάφτηκαν βιαστικά στις αυλές.

Ο Aντριουσένκο είπε ότι η διαδικασία της εκ νέου ταφής των νεκρών έχει περιπλέξει από την επιμονή των Ρώσων αξιωματούχων να μεταφερθούν τα πτώματα που έχουν ανακτηθεί σε νεκροτομείο και ότι ένα άτομο που διεκδικεί πτώμα πρέπει να συμφωνήσει να ηχογραφήσει ένα βίντεο στο οποίο ο αιτών λέει ότι ο νεκρός σκοτώθηκε από τον ουκρανικό στρατό .

«Η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα συνεχές νεκροταφείο», κατέληξε.