7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ουγγαρία: Θα χρησιμοποιήσει το κινεζικό εμβόλιο από αυτόν τον μήνα

Ουγγαρία: Θα χρησιμοποιήσει το κινεζικό εμβόλιο από αυτόν τον μήνα

Η Ουγγαρία προβλέπει να ξεκινήσει να χορηγεί στους κατοίκους της το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού Sinopharm, που κατασκευάστηκε στην Κίνα, εντός του μήνα Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Τον Ιανουάριο, η Βουδαπέστη είχε γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχε συνάψει συμφωνίες παράδοσης του εμβολίου Sinopharm (5 εκατομμύρια δόσεις), αλλά επίσης και του ρωσικού εμβολίου Sputnik V (2 εκατομμύρια δόσεις).

Η κινεζική παράδοση «είναι αρκετή για 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Γκεργκέλι Γκούλιας, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.

«Επαρκεί για 250.000 ανθρώπους τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, κατόπιν για τους υπόλοιπους μετά τον Απρίλιο», συμπλήρωσε.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει προηγουμένως δηλώσεις ότι θα επέλεγε για τον ίδιο το κινεζικό εμβόλιο και είπε σήμερα αυτό «βρίσκεται καθ’ οδόν». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως επιπλέον τεστ πρέπει να γίνουν από τις ουγγρικές αρχές.

Το πρώτο φορτίο ρωσικών εμβολίων ενδέχεται να χορηγηθεί στους Ούγγρους «ίσως την επόμενη εβδομάδα», εν αναμονή της τελικής έγκρισης από την ουγγρική αρχή δημόσιας υγείας, εξήγησε ο Όρμπαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ