Ουγγαρία: Προειδοποίηση για πάνω από 13.000 κρούσματα ημερησίως

Ουγγαρία: Προειδοποίηση για πάνω από 13.000 κρούσματα ημερησίως

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ουγγαρία κινδυνεύει να σημειώσει νέα κορύφωση και να ξεπεράσει τα 13.000 με τον αριθμό των θανάτων να αγγίζει τους 200 καθημερινώς, προειδοποίησε σήμερα ένας υπουργός της κυβέρνησης καθώς η υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει έκρηξη νέων μολύνσεων.

Ο Μίκλος Κάσλερ, υπουργός Ανθρωπίνου Δυναμικού ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την υγειονομική φροντίδα, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio αργά χθες το βράδυ ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα χορήγησης μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου, αλλά απαιτούνται περισσότερες αξιολογήσεις για να μετρηθεί πόσο διαρκεί η ανοσία μετά την τρίτη δόση.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν τις νέες μολύνσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Την Παρασκευή η Ουγγαρία ανέφερε 6.524 νέα κρούσματα, ενώ 39.780 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Μόλις κάτι περισσότερο από έξι εκατομμύρια από τον συνολικό πληθυσμό των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων της Ουγγαρίας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με τις δύο δόσεις και 3.217 εκατομμύρια έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί με την τρίτη δόση. Μολαταύτα, ο εμβολιαστικός ρυθμός στη χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στα δυτικά ευρωπαϊκά επίπεδα.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, που αντιμετωπίζει εκλογές πιθανόν τον Απρίλιο και αντιτίθεται στα λοκντάουν φοβούμενη να μην παρεμποδίσει μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, έχει εντείνει την εμβολιαστική εκστρατεία της από τον Νοέμβριο.

Πλέον χορηγεί εμβόλια σε όλους χωρίς να απαιτείται ραντεβού και αναμνηστική δόση σε παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών.

Τα σχολεία άνοιξαν αυτή την εβδομάδα σε εθνικό επίπεδο.

Η Ουγγαρία έχει καταστήσει υποχρεωτική την αναμνηστική δόση για τους υγειονομικούς εργαζόμενους και τις δύο δόσεις εμβολίου για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Οι προστατευτικές μάσκες απαιτούνται για την είσοδο στους περισσότερους κλειστούς χώρους από τα τέλη Νοεμβρίου.