Ορκίστηκαν οι νέοι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι του ΑΣΕΠ

Ορκίστηκαν οι νέοι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι του ΑΣΕΠ

Ορκίστηκαν, παρουσία του προέδρου της Βουλής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι νεοδιορισθέντες, τρεις αντιπρόεδροι και 24 σύμβουλοι του ΑΣΕΠ.

Η επιλογή τους έγινε με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, καλύπτοντας ισάριθμες θέσεις που είχαν μείνει κενές, κυρίως λόγω λήξης της θητείας των προηγούμενων μελών. Η θητεία τους είναι εξαετής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι αύριο ή μεθαύριο θα έχει επιλεγεί ο νέος Συνήγορος του Πολίτη, εκτίμησε ότι τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχουν καλυφθεί οι σχετικές εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «σύντομα» θα υπάρξει λύση και με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι το ΑΣΕΠ, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, κατάφερε να καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού, ως ένας θεσμός διαφύλαξης της αξιοκρατίας και αντιμετώπισης των πελατειακών σχέσεων, ενώ έκανε αναφορά στον «ευπατρίδη», όπως τον αποκάλεσε, Αναστάσιο Πεπονή, καθώς υπήρξε ο εμπνευστής αυτής της ανεξάρτητης αρχής.

Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των θεμάτων που έχουν σχέση με τις προσλήψεις ζήτησε από τους νεοδιοριζόμενους, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος προανήγγειλε ότι σύντομα τα πιστοποιητικά των υποψηφίων θα αναζητούνται ηλεκτρονικά, χάρη στη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων, με αποτέλεσμα, αφενός να απαλλαχθούν οι τελευταίοι από ταλαιπωρία και αφετέρου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών.

Τη θέση τριών αντιπροέδρων του ΑΣΕΠ αναλαμβάνουν οι: Διονύσιος Λασκαράτος, πρώην αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν γενικός επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι νέοι σύμβουλοι είναι οι εξής: Χαρίλαος Κλουκίνας, Γεώργιος Μποροδήμος, Μαρία Θεοδωράκη-Ρεντούμη, Δημητρούλα Μαυρομμάτη-Γιαννοπούλου, Ηλίας Ψώνης, Στέλλα Μαργέλλου, Ευαγγελία Βλάχου, Απόστολος Παπατόλιας, Βασιλική Ρέππα, Θάλεια Φωτεινοπούλου-Κατσιώτη, Ευαγγελία-Αναστασία Βασσάλου, Ανδρέας Καβουρίνος, Εμμανουήλ Καρράς, Μαρία Λάμπρη, Ελευθέριος Μακρυλάκης, Παρασκευάς Νομικός, Μαρία Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Ιωάννης Σακέλλης, Μιχαήλ Κονιόρδος, Γεράσιμος Δραγώνας, Φωτεινή Μπομπότη και Βασίλειος Τζέμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ