7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Οριστικοποιείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το μάθημα των Θρησκευτικών

Την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της επιτροπής ειδικών εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη σήμερα από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, «χθες, η τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή συνεδρίασε προκειμένου να συμπεριλάβει τους ειδικούς εμπειρογνώμονες επί της διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Σήμερα, στην τρίτη και τελευταία συνεδρία της για τον Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επικύρωσε τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριών, ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών Αρχιγραμματείας, Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου και Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.

Εξάλλου, αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών περιηγήσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης από την 25η έως την 27η Νοεμβρίου, με θέμα «Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».

Τέλος, η ΔΙΣ συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις κληρικών στο εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ