Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία φέτος θα είναι περισσότερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ορίστηκαν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Ήδη με σημερινή ΚΥΑ καθορίζονται και τα μέτρα που προβλέπουν μάσκες, αποστάσεις και ανεμιστήρες.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι «με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ορίστηκαν τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Για τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων ελήφθησαν υπόψη τα όσα αναφέρονται στην υπ΄αριθμ.Φ.251/60473/Α5/21-5-2020 (ΦΕΚ 1967 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας τους» και σημειώνεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.

Στο μεταξύ νωρίτερα, τους κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθόρισε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας , Ν.Κεραμέως και Β. Κικίλια, που δημοσιεύθηκε και που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 (γραπτών ή προφορικών) καθώς και τα μέτρα ασφαλείας