Οριστικά εκτός κινδύνου πλέον ο Κ. Έρικσεν που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο
Euro 2020

Οριστικά εκτός κινδύνου πλέον ο Κ. Έρικσεν που κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο

Οριστικά εκτός κινδύνου είναι πλέον ο Κρίστιαν Έρικσεν που ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά την αναπάντεχη κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Euro2020 ανάμεσα στη Δανία και την Φινλανδία στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 29χρονος μέσος της Ίντερ που βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, επικοινώνησε μάλιστα με τους συμπαίκτες του στην εθνική Δανίας, τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά πια στην υγεία του και εκείνοι με εμφανή συγκίνηση του είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και θα παίξουν γι αυτόν.

Νωρίτερα σημειωτέον, είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα του Έρικσεν ο ατζέντης του παίκτη, Μάρτιν Σουτς και τον διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου: «Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι εκτός κινδύνου, ο πατέρας του μου το είπε από το νοσοκομείο. Είναι σε θέση να μιλάει» τόνισε ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή στον ραδιοφωνικό σταθμό NPO, όπου υπογράμμισε ότι αναπνέει κανονικά και μπορεί να μιλήσει με τους γύρω του.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα σοκ στο ματς Δανίας – Φινλανδίας για το Euro 2020, καθώς την ώρα του αγώνα κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν, με τους ιατρούς να του κάνουν τεχνητή αναπνοή. Ο ποδοσφαιριστής της Δανίας κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φινλανδία για το δεύτερο όμιλο του EURO. 

Το ματς που ήταν στο 0-0, διεκόπη. Ο άσσος της Ιντερ έπεσε μόνος του καθώς περίμενε να υποδεχθεί την μπάλα. Τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, ενώ με τους συμπαίκτες του να σχηματίζουν ένα τείχος γύρω του τον μετέφεραν στα αποδυτήρια με φορείο.

H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας ανακοίνωσε πως ο Κρίστιαν Ερικσεν έχει τις αισθήσεις του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
 


Με ανάρτησή της στο twitter η UEFA αναφέρει ότι ο Δανός παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί.

«Μετά την ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορά τον παίκτη της Δανίας Christian Eriksen, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κρίσης με τις δύο ομάδες και τους αξιωματούχους του αγώνα και περαιτέρω πληροφορίες θα κοινοποιηθούν στις 19:45. Ο παίκτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί», αναφέρει η UEFA. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της UEFA νωρίτερα σήμερα το ματς Δανία-Φιλανδία συνεχίστηκε ξανά στις 9.30 ώρα Ελλάδας.