Όργιο φημών για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Όργιο φημών για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πληθαίνουν οι φήμες ότι η κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι κρίσιμη μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία φέρεται να υπεβλήθη προσφάτως.

Το Ιαπωνικό περιοδικό Gendai  μετέδωσε την είδηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπέστη καρδιακή προσβολή και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση από την οποία δεν έχει συνέλθει ενώ άλλα Μέσα αναφέρουν ότι έχει πεθάνει.

Ειδικότερα ​​​​​ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κιμ έχει πεθάνει ενώ η New York Post, επικαλούμενη πηγή από τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ, έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι φημολογείται πώς είναι νεκρός.

Τις φήμες για την υγεία του Κιμ πυροδότησε και η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters σύμφωνα την οποία μια  αντιπροσωπεία της Κίνας από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Πεκίνου, με επικεφαλής ένα ανώτατο στέλεχος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ήδη έχει πραγματοποιήσει ταξίδι από το Πεκίνο με προορισμό τη Βόρεια Κορέα.

Η υγεία του υπέρβαρου και μανιώδους καπνιστή Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κρατικά μυστικά της χώρας και την κατάστασή της γνωρίζει μόνο ο στενός ηγετικός κύκλος. Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ άρχισαν να κυκλοφορούν όταν δεν εμφανίστηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του παππού του και ιδρυτή του κράτους στις 15 Απριλίου, απουσία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της χώρας.

O Χάρι Καζιάνης διευθυντής Κορεάτικων Σπουδών στο Center for the National Interest υποστηρίζει ότι κάνεις δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει. «Το σίγουρο είναι ότι όλο και περισσότερα Ιαπωνικά και Κορεατικά μέσα μεταδίδουν ειδήσεις για την κατάσταση της υγείας του. Επιπρόσθετα η παρουσία των Κινέζων γιατρών στην Πιονγιάνγκ δεν είναι καλό σημάδι για την κατάσταση του».