ΟΝΝΕΔ: Σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω

ΟΝΝΕΔ: Σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω

«Την καλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης ότι οι νεότερες γενιές μπορούμε να συμβάλουμε δραστικά στην εθνική εκστρατεία του εμβολιασμού αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ, σημειώνοντας πως «ο μαζικός εμβολιασμός είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η γενιά μας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Μετά το χθεσινό μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ύστερα από τις απαντήσεις των πολιτικών νεολαιών στην πρόσκληση για από κοινού στήριξη της εμβολιαστικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39 αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης ότι οι νεότερες γενιές μπορούμε να συμβάλουμε δραστικά στην εθνική εκστρατεία του εμβολιασμού. Οι νέοι βρισκόμαστε στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την έξοδο από την πανδημία και αποκτάμε κομβικό ρόλο στην οικοδόμηση του τείχους προστασίας απέναντι κορωνοϊό.

Ως ΟΝΝΕΔ επιδιώξαμε μια ειλικρινή συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες, ώστε να απευθυνθούμε με ένα ενιαίο μήνυμα στη γενιά μας, καλώντας την να εμβολιαστεί μαζικά. Ευχαριστώ όλους τους επικεφαλής για τις άμεσες απαντήσεις τους και κρατώ το γεγονός ότι οι περισσότεροι δήλωσαν την κατ’ αρχήν θετική τους στάση απέναντι στον εμβολιασμό και την πρόθεσή τους να ενθαρρύνουν τους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, όμως, η απάντησή τους στην πρόσκλησή μας ήταν αρνητική.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ζητήματα όπως ο εμβολιασμός πρέπει να προσεγγίζονται με ενότητα, χωρίς να αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης. Και αυτό διότι αποτελούν τις διαδικασίες εκείνες που οικοδομούν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία, επιτρέποντας στις πολιτικές διαφωνίες να είναι ειλικρινείς, ουσιώδεις και χρήσιμες.

Απευθύνομαι εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ σε όλους τους νέους πολίτες, ανεξάρτητα αν αισθάνονται κοντά στις θέσεις μας: ο μαζικός εμβολιασμός είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η γενιά μας. Το μήνυμα είναι ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για τους γονείς μας, τους παππούδες και το μέλλον μας. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σηκώνουμε μανίκια, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω».