ΟΝΝΕΔ: Οι γυναίκες είναι πρότυπα αξιοσύνης

ΟΝΝΕΔ: Οι γυναίκες είναι πρότυπα αξιοσύνης

Το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλε η ΟΝΝΕΔ, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες είναι πρότυπα αξιοσύνης και παραδείγματα που πρέπει να προβάλλουμε και να υποστηρίζουμε μέχρι να γίνει η ισότητα κανόνας.

Αναλυτικά στο μήνυμά της η ΟΝΝΕΔ αναφέρει τα εξής:

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η ΟΝΝΕΔ τιμά τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, δουλεύουν, παράγουν και καινοτομούν. Επιχειρηματίες, αστυνομικούς, μηχανικούς, πολιτικούς, γιατρούς, εργαζόμενες σε επιχειρήσεις, δικηγόρους, δημοσιογράφους, υπαλλήλους, αδελφές, μητέρες, συζύγους. Άξιες, δυναμικές, πρωτοπόρες που αυτά τους τα χαρακτηριστικά -και όχι το φύλο- τις κάνουν μοναδικές.

Οι γυναίκες σε εκλεγμένες και κομβικές θέσεις της διοίκησης της Οργάνωσης σε ολόκληρη της Ελλάδα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δημιουργικές γυναίκες, οι οποίες με φρέσκιες ιδέες, εκφράζονται, συμμετέχουν, διαμορφώνουν τις εξελίξεις και την ατζέντα της ΟΝΝΕΔ.
Κάθε μια από αυτές επιλέξαμε να συναντήσουμε φέτος, σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη, στην Χαλκιδική, στον Έβρο, στην Ξάνθη, στη Ρόδο, στην Αθήνα, συναντήσαμε γυναίκες που ασχολούνται με αγροτικούς συνεταιρισμούς, δικηγόρους, αστυνομικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, λιμενικούς και δημιουργήσαμε ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλες εκείνες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι αποτελούν θεμέλιο στην εξέλιξη της κοινωνίας».

«Όσα λέγονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να τα θυμόμαστε και κυρίως να τα εφαρμόζουμε όλο το χρόνο. Ζητούμενο και στόχος είναι οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, την πολιτική και κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης είναι μια θετική εξέλιξη η οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες αυτές, όμως, δεν είναι απλά ένας αριθμός. Είναι πρότυπα αξιοσύνης και παραδείγματα που πρέπει να προβάλλουμε και να υποστηρίζουμε μέχρι να γίνει η ισότητα κανόνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.