Ομολογία Κρέτσου: Τροπολογία διευκόλυνσης στους καναλάρχες

Ομολογία Κρέτσου: Τροπολογία διευκόλυνσης στους καναλάρχες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση έκανε μια διευκόλυνση στους καναλάρχες προχώρησε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή την τροπολογία για τη μετάθεση της πληρωμής της δεύτερης δόσης των τηλεοπτικών αδειών. «Για πρώτη φορά πληρώνουν για την παραχώρηση του φάσματος», είπε αρχικά ο κ. Κρέτσος και μάλιστα προσέθεσε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει η νομιμότητα.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι όντως «πρόκειται για διευκόλυνση» γιατί όπως είπε πλήρωσαν τρεις μήνες νωρίτερα, επειδή ο νόμος ήταν πολύ αυστηρός! «Η ρύθμιση είναι ανώδυνη, δίδεται μια διευκόλυνση για όσους θέλουν να την κάνουν», είπε ενώ όπως είπε μπορεί να έρθουν και νωρίτερα, μέχρι δηλαδή τις 31 Ιανουαρίου για να πληρώσουν. Για να δικαιολογήσει, πάντως, τα αδικαιολόγητα μίλησε για τις εισπράξεις επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα τα 175 ευρώ του φόρου της τηλεοπτικής διαφήμισης και τα 25 εκ. ευρώ για τα τέλη συχνοτήτων. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», προσέθεσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για «σκάνδαλο» και τόνισε ότι εντελώς αναιτιολόγητα η κυβέρνηση προχωρά σε μια τέτοια ρύθμιση. «Μήπως τα κανάλια ευελπιστούν να συμψηφίσουν  αυτή τη δόση με τις εκλογές του Μαΐου. Γιατί το δημόσιο να στερείται αυτά τα χρήματα από τους  καναλάρχες; Να μας πείτε  σε ποιους κάνετε χατιράκι», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γ. Κουτσούκος στηλίτευσε το γεγονός ότι η τροπολογία ήρθε λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ξεκινήσει η ψηφοφορία. «Τώρα που αναβάλλατε την πληρωμή των καναλαρχών ο Χουλιαράρης σαρώνει τα αποθεματικά των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Από μια μαζεύουμε και από την άλλη ''τράτο'' σε αυτούς που οφείλουν», είπε χαρακτηριστικά.