Ομόφωνη αθώωση του «Φιλελεύθερου»

Ομόφωνη αθώωση του «Φιλελεύθερου»

Με ομόφωνη απόφαση των δικαστών του Δ' Τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών και με απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, κρίθηκαν επί της ουσίας αθώοι η διεύθυνση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και η συντάκτης άρθρου που αφορούσε στον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη.

Ο πρώην βουλευτής είχε καταθέσει μήνυση  για άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2018 στην στήλη «Πρόσωπα» με τον τίτλο «Οι τοξικοί ψεκασμοί ενός λαγού» θέτοντας θέμα συκοφαντικής δυσφήμισής του.

Το σκεπτικό μήνυσης απορρίφθηκε στο σύνολο του, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι οι χαρακτηρισμοί που το άρθρο περιελάμβανε δεν είναι συκοφαντικοί και η δημοσιογράφος άσκησε τεκμηριωμένη κριτική, όπως δικαιούται στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου.

Στο επίμαχο άρθρο γινόταν λόγος για την πρόταση που είχε διατυπώσει δημοσίως ο πρώην βουλευτής για ανταλλαγή των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί και φυλακισθεί από το καθεστώς Ερντογάν.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο γινόταν αναφορά στη συμμετοχή του κ. Κατσίκη στην επίσκεψη βουλευτών της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, αλλά και σε δηλώσεις του εναντίον ομοφυλόφιλων και μεταναστών, για τις οποίες είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής.

Ως μάρτυρες υπέρ του κ. Κατσίκη κατέθεσαν δύο πρώην συνεργάτες του στο πολιτικό του γραφείο, οι οποίοι υποστήριξαν ότι από τα πολλά άρθρα που δημοσιεύθηκαν εκείνη την εποχή εναντίον του πρώην βουλευτή, της Αλίκης Χατζή ήταν το «σκληρότερο» , ενώ ο ενάγων επικέντρωσε στην φωτογράφιση του με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο ,και μόνο, υποστηρίζοντας ότι «συκοφαντείται» από την εκτίμηση του άρθρου πως με την πολιτική του συμπεριφορά «ξέπλυνε» τη ναζιστική οργάνωση.

Υπέρ της Αλίκης Χατζή, κατέθεσε η αρχισυντάκτρια του «Φιλελεύθερου» Κατερίνα Γαλανού, η οποία είπε ότι οι αναφορές της Αλίκης Χατζή είναι αξιολογικές και συνάδουν με το δημόσιο ύφος του κ. Κατσίκη.

Στο πλευρό του «Φιλελεύθερου» στο δικαστήριο βρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου και ο ακτιβιστής, αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος.