Χονγκ Κονγκ: Ομόφωνα αθώο το 21χρονο μοντέλο για την υπόθεση με την κοκαΐνη

Χονγκ Κονγκ: Ομόφωνα αθώο το 21χρονο μοντέλο για την υπόθεση με την κοκαΐνη

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ η 21χρονη Ε. Μ, η οποία είχε συλληφθεί κατηγορούμενη για την υπόθεση διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης.

H ετυμηγορία των ενόρκων σύμφωνα με την οποία έκριναν ομόφωνα αθώο το νεαρό μοντέλο ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Η 21χρονη, που κρατείτο στην Κίνα τους τελευταίους 17 μήνες, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και την οικογένειά της.

Τι υποστήριξε στην απολογία της

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 21χρονη κοπέλα στην απολογία της τόνισε πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio καθώς και ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Υποστήριξε δε ότι τον σάκο στον οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά της τον έδωσε εκείνος για να βάλει τα ρούχα της μέσα. Όπως είπε, ο σάκος ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν το έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο σοκ που της προκάλεσε η στιγμή της σύλληψής της στο αεροδρόμιο.

Επέμεινε στο γεγονός ότι έπεσε θύμα του πρώην φίλου της. Όπως τόνισε, την ώρα που εκείνη βρίσκεται στη φυλακή και δικάζεται, αυτός συνεχίζει τη ζωή του χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα. Υπογράμμισε δε ότι εξαφανίστηκε μετά τη σύλληψή της.