Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη για τα θύματα της τρομοκρατίας

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη για τα θύματα της τρομοκρατίας

Στην εκδήλωση Μνήμης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τα θύματα της τρομοκρατίας.  

Επίσης, θα λάβουν χώρα ομιλίες με θέματα: «Η εξέλιξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», «Η τρομοκρατία υπό την οπτική των τεχνών και των γραμμάτων», «Ασφάλεια και Ελευθερίες: Οι δημοκρατικοί θεσμοί και η απειλή της τρομοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί την εναρκτήρια εισήγηση στις 14.30 μ.μ. ενώ η καταληκτική θα γίνει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δείτε live:

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Κεγάμ Χατσεριάν και τον Πρόεδρο κ. Τσολακιάν Μπογό και μέλη του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Αρμενίων.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συνεισφορά και τη γόνιμη παρουσία της αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα και επιβεβαίωσε το αμείωτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητάς της.

«Είστε ο πρώτος πρωθυπουργός, μετά από 125 χρόνια, που δέχεται την αρμενική κοινότητα επισήμως στο γραφείο του» ανέφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Κεντρικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας, Παύλος Τσολακιάν.