Ομιλία Β. Πούτιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 27 Ιανουαρίου

Ομιλία Β. Πούτιν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 27 Ιανουαρίου

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (World Economic Forum -WEF) την Τετάρτη, μέσω βιντεοδιάσκεψης μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα δηλώσεις του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Επιβεβαιώνω ότι θα μιλήσει στις 27 Ιανουαρίου», «η ομιλία του προέδρου είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη» δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η διοργάνωση του Νταβός στην οποία συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, διανοούμενοι και ηγέτες κρατών θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η εμφάνιση του Πούτιν στο παγκόσμιο αυτό φόρουμ θεωρείται αμφιλεγόμενη από τους επικριτές του τη στιγμή που η Δύση σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο τον επικριτή του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει να λάβει μέρος σε ένα παρόμοιο γεγονός από το 2009 όταν ήταν πρωθυπουργός της Ρωσίας.