Ομέρ Τσελίκ: «Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί»

Ομέρ Τσελίκ: «Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί»

Σε περιφρονητικά σχόλια για τους Έλληνες υπουργούς Εθνικής Άμυνας προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εξερχόμενος από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας. 

«Κάθε υπουργός Άμυνας που φέρνουν κάνει τραυματικές δηλώσεις» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί».

«Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (Έλληνες υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά όπως μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com.

Επίσης ανέφερε ότι «ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας προέβη σε μία ωραία δήλωση» και επιτέθηκε στον τωρινό Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης για να λύσει τα προβλήματά του με την Τουρκία πάει στη Γερμανία, πάει στη Γαλλία, πάει δεξιά και αριστερά και ζητά συνεχώς να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία»

Και πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας του έδωσε μία καλή συμβουλή» λέγοντας ότι αυτή ήταν: «Αν θέλεις να λύσεις τα προβλήματά σου με τη Τουρκία, μίλα με τον Ερντογάν».

«Πρέπει να μάθουν πώς θα μιλούν σε μία μεγάλη δύναμη όπως η Τουρκία. Αν εμείς τους πάρουμε στα σοβαρά και απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο θα προκαλέσουμε μεγάλη ένταση» δήλωσε ακόμα

Για την Αγία Σοφία

Ο κ. Τσελίκ αναφέρθηκε και στο θέμα της Αγίας Σοφίας, λέγοντας πως «η μοναδική Αρχή που θα αποφασίσει για την τύχη της είναι η Τουρκική Δημοκρατία».

«Ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας. Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση. Δεν συζητώ την ευφυΐα του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο».

«Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις» πρόσθεσε.