Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, 10:11

-A +A

Ομαδικά πυρά κατά Ασφαλιστικού από γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, 10:11
Ομαδικά πυρά κατά Ασφαλιστικού από γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς!
-A +A

Του Βασίλη Βενιζέλου

Δημοσιονομικού χαρακτήρα, και όχι οικονομικής βιωσιμότητας για το ασφαλιστικό σύστημα, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος το προσχέδιο της κυβερνησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν οι επικεφαλής των επιστημονικών φορέων της χώρας μας για το ασφαλιστικό. "Πρόκειται για ένα φοροεισπρακτικό και όχι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο", τόνισε ο Μιχάλης Βλασταράκος.

Επίσης, ο Μιχάλης Βλασταράκος υπογράμμισε ότι το ΕΤΑΑ είναι βιώσιμο ταμείο, "παρά το γεγονός ότι το κράτος δεν του έχει χορηγήσει ούτε ένα ευρώ", ενώ επεσήμανε ακόμη ότι "με το προσχέδιο αυτό δεν θα έχουμε καμία προοπτική για κανένα ελεύθερο επάγγελμα στην χώρα μας, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του ιατρικού επαγγέλματος, με ό,τι συναπάγεται αυτό για την υγεία του πληθυσμού και την δημόσια υγεία στην χώρα μας. Θα έχουμε έξοδο από το επάγγελμα, επίταση της μετανάστευσης και πρόβλημα δημόσιας υγείας για την χώρα μας".

Από την πλευρά του, την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, κατά την διάρκεια της ιδίας συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησαν οι επικεφαλής των επιστημονικών φορέων της χώρας μας για το ασφαλιστικό.

Ο Αθανάσιος Κατσίκης υπενθύμισε επίσης ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 προβλέπει μόλις... 2 εκατ. ευρώ για την οδοντιατρική περίθαλψη του ελληνικού πληθυσμού, ενώ η κυβέρνηση αρνείται τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ των οδοντιάτρων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)!

Ακόμη, ο Αθανάσιος Κατσίκης τόνισε ότι η ΕΟΟ υποστηρίζει το κοινωνικό κράτος και την αλληλεγγύη των γενεών, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι "ζητάμε συνεργασία και διάλογο με την κυβέρνηση και όχι αιφνιδιασμούς", ενώ σημείωσε ότι το 90% των οδοντιάτρων της χώρας μας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες "οι οποίοι θα ανγκαστούν τώρα, εξαιτίας του ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης, είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα είτε να μεταναστεύσουν, καθώς το κράτος θα ζητεί να καταβάλλουν το 70% των εσόδων τους".

Τέλος, ο Αθανάσιος Κατσίκης ζήτησε την άμεση απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Στην δική του παρέμβαση, για παραπληροφόρηση και τακτικισμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου για το ασφαλιστικό.

Ο Κώστας Λουράντος υπενθύμισε επίσης ότι "της κατάθεσης του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στους θεσμούς δεν προηγήθηκε κοινωνικός διάλογος, αλλά αιφνιδιασμός όλων μας", ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι "ο αγώνας των επιστημονικών φορέων της χώρας δεν αφορά μόνον τους επιστήμονες, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό".

 

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα