Ομ. Τσελίκ: Όσοι αντιδρούν για την Αγ. Σοφία είναι σε πόλεμο με όσα μας ανήκουν

Ομ. Τσελίκ: Όσοι αντιδρούν για την Αγ. Σοφία είναι σε πόλεμο με όσα μας ανήκουν

Συνέχεια στην προκλητική αναφορά του Τούρκου προέδρου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έδωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της γειτονικής χώρας Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε πως «όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανέφερε πως «σε κάποιους δεν αρέσει πως το έθνος μας διατηρεί άνευ όρων την κυριαρχία του», ενώ επανέλαβε τα λόγια του Τ. Ερντογάν πως «η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020»

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ομέρ Τσελίκ στο Facebooκ:

«Όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί και της χαράς που έδωσε αυτό το γεγονός στον λάο μας, βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας. Επιπλέον, δεν τους αρέσει η αρχή πως 'το έθνος μας διατηρεί άνευ όρων την κυριαρχία του'. Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως «το στέμμα του 2020».

Όπως μεταδίδει η Hurriet ο Ερντογάν επιτέθηκε στο μέλος του CHP Φικρί Σαλάρ που τον κατηγόρησε για φασιστική νοοτροπία τις προηγούμενες ημέρες και σημείωσε ότι τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν ζουν σε αυτή την εποχή και έχουν παραμείνει στο παρελθόν. 

Επιτέθηκε επίσης στον επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι προσπαθεί να εξαπατήσει το έθνος καθώς διακινεί ψευδείς ειδήσεις για τη δολοφονία της Πινάρ Γκιουλτεκιν,

Ο Τούρκος πρόεδρος επίσης μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.