7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Κωπηλασία: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Κωπηλασία: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος
AP Images

Χρυσός Ολυμπιονίκης στέφθηκε ο Στέφανος Ντούσκος, χάρη στη σπουδαία εμφάνιση με την οποία ο 24χρονος κωπηλάτης κατέκτησε την κορυφή στο μονό σκιφ και χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο, αλλά και το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπορτς και ο Νίλσεν έφυγαν καλύτερα στα πρώτα 500μ. με τον Στέφανο Ντούσκο να περνά τέταρτος, αλλά κοντά στους δύο προπορευόμενους.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να τους ξεπεράσει και με χρόνο 6:40.45 σε μία απίστευτη κούρσα, έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Δείτε το βίντεο με τη χρυσή προσπάθεια:

Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου:

Δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλειπε από την... συλλογή της.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Στέφανος Ντούσκος 6:40.45
  2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
  3. Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58
  4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
  5. Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09
  6. Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο ο οποίος κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γράφει ο πρωθυπουργός, «Χρυσός Ολυμπιονίκης και ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματικά μία τεράστια επιτυχία. Μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια».