Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στο νησί της Κεφαλονιάς καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα μαίνονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Λαγκάδα, Κατελειό, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα και οι άνεμοι πλέουν δυνατοί έως και 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το skai.gr, το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Άνω Κατελειό, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στις περιοχές Ρατζακλί, Μαυράτα και Κομποθεκράτα. Στο χωριό Σκάλα, οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει τα καταλύματά τους και έχουν μεταφερθεί στην παραλία.

Στο νησί του Ιονίου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στα πολλαπλά πύρινα μέτωπο επιχειρεί όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετά χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω της καταστροφής κολώνων της ΔΕΗ.

Με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία».

«Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, στην περιοχή επιχειρούσε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο Έρικσον, ωστόσο τελείωσαν τα καύσιμά του και έχει μεταβεί στην αεροπορική βάση του Αράξου για ανεφοδιασμό. 

Φωτογραφία: kefaloniapress.gr