Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν όλη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη συνδρομή του Στρατού, καθώς συνεχίζει να κατακαίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, ενώ ήδη εκκενώθηκε ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας κοντά στο Λουτράκι και εξαιτίας των πυκνών καπνών δόθηκε εντολή για την εκκένωση μιας μονής του Οσίου Παταπίου και ενός οίκου ευγηρίας, του Προφήτη Ηλία. 

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες. Οι φλόγες καίνε αγροτικές εκτάσεις βόρεια του Λουτρακίου, σε δύσβατη περιοχή, πάνω από τα νεκροταφεία της περιοχής.

Μολονότι η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πόλη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η φωτιά κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη συμβολή των ισχυρών βορείων ανέμων

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στα γύρω χωριά σημειώνονται διακοπές ρεύματος, ενώ έχει κλείσει ο περιφερειακός του Λουτρακίου.

 

Νωρίτερα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ με την έναρξη της φωτιάς άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 Ε/Π.