Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος Δαδιάς στον Έβρο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο δάσος Δαδιάς στον Έβρο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να κατασβέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς. Στο σημείο επιχειρούν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ αποσύρθηκαν λόγω νύχτας τα εναέρια μέσα. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Σουφλίου Έβρου, ενώ αργά το απόγευμα η εισήλθε στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς. 

Με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σημείωσε ότι η νύχτα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και υπογράμμισε πως «οι φλόγες καίνε στις παρυφές του προστατευόμενου δάσους, η αγωνία μας είναι να μην φτάσουν στον πυρήνα»,

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς οι δυνάμεις των πυροσβεστών θα ενισχύονται και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δασεργάτες, με την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και του Στρατού, δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της διάδοσης της πυρκαγιάς, ενώ τα δύο ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Νωρίτερα η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν αρχικά και επιχειρούν, πλέον, για την κατάσβεση 50 πυροσβέστες, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν η φωτιά να μην επεκταθεί περισσότερο στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς και γίνει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 – 5 μποφόρ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, αλλά η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη από τη στιγμή που αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. 

Στο μεταξύ, μια δεύτερη φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή του Έβρου το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στο χωριό Πυλαία Φερών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί, για την ώρα τον οικισμό, ενώ επιχειρούν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες.