Ολονύχτια επεισόδια στο ΑΠΘ: Μολότοφ και χημικά μεταξύ αναρχικών - ΜΑΤ

Ολονύχτια επεισόδια στο ΑΠΘ: Μολότοφ και χημικά μεταξύ αναρχικών - ΜΑΤ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη ένα βράδυ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ομάδα αντιεξουσιαστών - που συμμετείχε σε πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή-  να εκτοξεύει δεκάδες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, με τις τελευταίες να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το πρωί, όταν ομάδα 70 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ προς τις παραταγμένες δυνάμεις της ΕΛΑΣ που φυλούσαν τον χώρο που διεξάγονται οι εργασίες στο «πρώην στέκι στο Βιολογικό», στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και στους υπόλοιπους χώρους του campus. Σχετικό βίντεο από το thestival.gr καταγράφει τις ρίξεις μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, η ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει εκ νέου τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ στην περιοχή που περικλείεται στο Αστεροσκοπείο, εκτοξεύοντας εκ νέου μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς, με την «Αύρα» να βρίσκεται επί ποδός λόγω των εστιών φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε χόρτα.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου είχε προγραμματιστεί πάρτι αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 2.000 ατόμων.