Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικά συνθήματα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ενώ μεταξύ των διεκδικήσεων τους είναι η απόσυρση της τροπολογίας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων με κάμερες στα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Διαδηλωτές και διαδηλώτριες όταν έφτασαν στη Βουλή σήκωσαν μπλε και κόκκινες πικέτες που σχημάτισαν το σύνθημα «Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» δείχνοντας για ακόμη μια φορά την πλήρη αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, φοιτητές, γονείς, μαθητές.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ