Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Σε ύψιστο σημείο αποτροπής η χώρα

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Σε ύψιστο σημείο αποτροπής η χώρα

Ολοκληρώθηκε  η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου συζητήθηκαν περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης για την αποτροπή της εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο αλλά και στα νησιά. Εξετάστηκε και η νομική επιχειρηματολογία για τα μέτρα που λαμβάνονται. Σε ύψιστο σημείο αποτροπής βρίσκεται η χώρα.

Με τα κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν πως η χώρα βρίσκεται σε ύψιστο σημείο αποτροπής και να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να εισέλθει στη χώρα χωρίς να υπάρχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο παραβίαση της χώρας το αναμένεται να αποφασισθούν μέτρα για την περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης στο ήδη αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται η χώρα από τη στιγμή που ο Ερντογάν έριξε το όπλο του μεταναστευτικού στο τραπέζι του εκβιασμού προς την ΕΕ

Ως προς την νομική επιχειρηματολογία αφορά στα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα στα σύνορα προκειμένου να υπάρξει και αντίδραση στην προσπάθεια της Τουρκίας να δείξει ότι η ελληνική πλευρά παραβιάζει τις συμφωνίες. Η Ελληνική πλευρά θα αναδείξει την παραβίαση της συμφωνίας με την ΕΕ από την πλευρά της Τουρκίας που έχει ανοίξει τα σύνορα επισήμως όπως προκύπτει και απο δηλώσεις αξιωματούχων και από τη στάση των δυνάμεών της στα σύνορα.

Επίσης θα αποσαφηνιστεί για μια ακόμη φορά πως όποιος εισβάλει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα θα συλλαμβάνεται. Δεν τίθεται καν θέμα αιτήσεων ασύλου ούτε για τις μεμονωμένες περιπτώσεις που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία