Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Τ. Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Τ. Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, στο Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό και ως το «Λευκό Παλάτι», στην Άγκυρα.

Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 15:30 είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, και η υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει και η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

μπαζιάνα

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν και τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, όπου είναι προσκεκλημένοι ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και τρία επιφανή μέλη της ελληνικής παροικίας.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.