Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας

Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας

Ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Τέλη Σεπτέμβρη παραδίδεται προς χρήση στους πολίτες.

Επισημαίνεται πως ήδη μεταφέρθηκε δοκιμαστικά νερό μέσω του αγωγού στην Αίγινα, ενώ τα έργα στη δεξαμενή αναρίθμησης συνεχίζονται.

Παράλληλα ο Δήμος Αίγινας πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες στην κεντρική δεξαμενή ώστε το νερό να φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της Αίγινας το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο μοναδικό στην Ελλάδα καθώς συνδέει, μέσω Σαλαμίνας και από κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού 14,4 χιλιομέτρων σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων, με ημερήσια παροχή νερού  21.500 κυβικά μέτρα, ένα νησί, την Αίγινα.

Ο αγωγός λύνει οριστικά το σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού που μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με μεταφορά νερού από  υδροφόρα πλοία. Το έργο μαζί με μια σειρά σημαντικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της Αίγινας. 

Μετά και την ολοκλήρωση της πόντισης και σύμφωνα με τους ρυθμούς εξέλιξης το έργο αναμένεται τέλη Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση από τους πολίτες.